Porta d’entrada al Parc del Garraf, envoltat de vinyes, a tocar del mar i amb una privilegiada situació geogràfica, Sant Pere de Ribes ofereix experiències inimaginables vinculades a la seva història, a les seva cultura i tradicions, a la natura, a la gastronomia... Ocupa el sector central de la comarca, en els vessants meridionals del massís del Garraf i als peus del puig Montgròs. La seva plana agrícola és un dels valors paisatgístics més importants del municipi –amb el conreu principal de la vinya– juntament amb el ric i nombrós patrimoni arquitectònic de masies, cases d’indianos i palauets, molts dels quals s’estan reconvertint en allotjaments amb encant, restaurants i cellers. Formant part del ric patrimoni històric-cultural del municipi, trobem el conjunt medieval de Sota-Ribes presidit pel Castell de Ribes (segle X). Sant Pere de Ribes, com l’anomenen la gent de la comarca i els mateixos ribetans, ha crescut espectacularment des dels anys seixanta: l’encant de la vila, el seu enclavament a les portes del Parc del Garraf i la bona comunicació han afavorit aquest fet.

Allotjament

Sant Pere de Ribes és un municipi turístic amb variada oferta d'allotjaments. En primer lloc i com a singularitat del municipi, compta amb hotels amb encant i masies de luxe, que han sabut desenvolupar una oferta característica i centrada en els recursos culturals, gastronòmics i tradicionals, aprofitant l'enclavament estratègic del municipi. A més a més, hi ha la possibilitat d'allotjar-se en apartaments turístics o bé en una casa de colònies.

Més informació

Gastronomia

La gastronomia de Sant Pere de Ribes es caracteritza per ser tradicional, de proximitat i representativa de la cuina mediterrània. Destaquen els vins propis elaborats a partir de les vinyes que dibuixen el paisatge, els formatges artesanals elaborats al municipi, les carxofes de Ribes, o el xató, com a plat tradicional a la comarca que es menjava a Ribes al segle XIX i que presenta la seva pròpia variant. Cal destacar, juntament amb els cellers, la gran oferta de restauració i el sector pastisser que, com a productors artesans, presenten el Sabre de Sant Pau o les pedres del Garraf com a postres típics.

Més informació

Comerç

El municipi té dos centres comercials urbans, un a Ribes i l'altre a les Roquetes, amb més de 500 activitats comercials i de serveis. També trobem una oferta comercial i d'oci complementària ubicada a la Rambla Garraf-Parc d'Oci, amb establiments de més gran format que funcionen de pol d'atracció a nivell comarcal.

Més informació